Interim Salesmanagement

 

Er zijn soms van die perioden dat je tegen de grens van de capaciteit van je salesteam aanloopt. Dit kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een vacature die lastig in te vullen blijkt, een langdurige afwezigheid van een van de accountmanagers, of zelfs van de salesmanager, of commercieel directeur.

Maar ook als gevolg van groei, een gewijzigde strategie of welk ander transitietraject ook, kan er behoefte aan tijdelijke versterking van het commerciële team zijn.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de invoering van een meer klantgerichte werk- en denkwijze, het opstellen en uitvoeren van strategische salesplannen, accountplannen, het opzetten en uitwerken van een accountpresentatie t.b.v. (jaar-)gesprekken et cetera. 

Mogelijk heb je als directeur/eigenaar of salesmanager gewoonweg niet de tijd om voldoende aandacht te geven aan jonge, nieuwe, of zelfs ervaren verkopers. De begeleiding schiet er dan bij in. De dagelijkse praktijk bepaalt je agenda. Aanwezige talenten in je team worden niet optimaal benut, omzetkansen blijven liggen. Jammer!

In dat geval kunnen wij op interim-basis de begeleiding en coaching op ons nemen.

Zelfs wanneer u er de voorkeur aan geeft om het gehele accountmanagement en klantcontact uit te besteden, zodat u de handen vrij houdt voor het ondernemen en innoveren, staan wij klaar om dat te gaan invullen. Wij beschikken namelijk over jarenlange kennis en ervaring in sales-, account- en category-management.