top of page
In ointwikkeling

“Het gevaar zit 'm in de dingen waarvan je niet wist dat je ze niet wist”

(vrij naar Donald Rumsfeld)

De Zakenloods®

Meer grip op je business door de juiste focus op de juiste klanten en leveranciers!

Cover erkoopfolder vrijstaand wit.png

Vrijheid

Als ondernemer is vrijheid belangrijk voor je, daarom ben je immers ondernemer geworden. Je wilt niet te afhankelijk zijn. Toch sluipt het er snel in. De waan van dag regeert, telefoontjes, mails, ze vreten tijd en aandacht en de o zo belangrijke zaken, voor de wat langere termijn, blijven liggen. Dat kan immers later ook nog wel……… Totdat er zich iets ingrijpends voordoet; een grote klant stapt over naar de concurrent of één van je leveranciers kan voor langere tijd niet leveren. Gevaren die je niet zag aankomen. De spreekwoordelijke zandbank onder water. Of de mistbank boven water......

 

 

Risico's

“Angst is een slechte raadgever”, “Gissen is missen”, “Meten is weten”, “Kennis is macht”; Allemaal eeuwen oude waarheden, die nog steeds opgaan. Sterker nog: ze gaan in deze tijd op als nooit tevoren.

 

De Zakenloods helpt je te focussen op wat er écht toe doet. Een praktisch hulpmiddel om meer grip te krijgen op je eigen business. De Zakenloods heeft tot doel om jou als (MKB) ondernemer, salesmanager of inkoper inzicht te geven in je zakelijke risico’s. Risico’s waarvan je misschien niet eens weet, dat je ze loopt. De commerciële “zandbank” die je over het hoofd dreigt te zien, maar waarbij een loods je wel kan helpen om je positie en koers te bepalen.

 

 

 

Aan een loods heb je pas iets, als je hem vroeg genoeg aan boord neemt. “Voor focus op wat je zelf niet zag”

Regie

Wij helpen met het inzichtelijk maken van je positie en de risico’s die je loopt, maar ook met het uitzetten van je koers. En als je dat wilt, helpen we ook met de uitvoering.

Als jij een ondernemer bent die stevig aan het roer staat en weet waar hij naar toe gaat  dan kunnen we voor jou niet zo veel betekenen. Maar als je het gevoel hebt onvoldoende regie te hebben over je agenda en daardoor te weinig tijd besteedt aan zaken die echt belangrijk zijn voor jouw onderneming, dan nodigen we je uit om verder te lezen of de flyer te downloaden. 

Aankondiging_LinkedIn_Live_GR_over_De_Za

 

Wat wij doen

Wij maken op basis van je inkoop en verkoop gegevens een analyse van je inkoop- en omzetspreiding. Over producten, afnemers en leveranciers. Daarnaast kijken we naar de wijze waarop de eventuele risico’s intern bekend zijn en hoe hiermee dagelijks wordt omgegaan. We kijken hierbij behalve naar de inkoop- en de verkooprisico’s ook naar de mate waarin inkoop en verkoop elkaar versterken of juist verzwakken.

 

Hoe we het doen

Op een compacte en praktische wijze, zoveel als mogelijk visueel, geven wij de sterke en zwakke punten aan in jullie verkoop- en inkoopportfolio. Met andere woorden: zeer toegankelijk en in één oogopslag duidelijk. Net zoals we zelf zijn: nuchter, zonder poespas. Gewoon de dingen benoemen zoals ze zijn. Over feiten geen discussie; over het beïnvloeden ervan des te meer!

frame inkoop vrijstaand LR.png

 

 

Wat we voor je doen

Je krijgt inzicht in de mate waarin je (te) afhankelijk bent geworden, of dreigt te worden, van diverse commerciële partijen en de mate waarin je daardoor kwetsbaar bent. Met behulp van dit inzicht kun je actief en gericht met je klanten- en leveranciersbestand aan de slag om meer balans in je portfolio te brengen. Daar zijn we je graag behulpzaam bij.

 

 

Wat het met je doet

Je kunt als ondernemer uiteindelijk weer vrij denken aan innovaties, aan uitbreiding, aan alles wat het ondernemen zo leuk maakt. Vooral het vrije gevoel dat je minder afhankelijk bent. Ook niet van een handjevol leveranciers en klanten. Dat geeft ruimte om met plezier zaken te doen. Grip op je business en ruimte overhouden voor zaken die energie geven. En dat is toch waar het om draait!

 

 

Waarom wij het doen:

Wij helpen je graag met datgene wat je al een hele tijd moest doen, maar waar je nooit de tijd voor hebt genomen, of hebt kunnen nemen. Vrijheid is een groot goed en we weten dat er vele ondernemers zijn die ondanks al hun harde werken (of erger: misschien juist daardoor) in een te afhankelijke positie terecht zijn gekomen. Dat kan heel lang goed gaan, maar het kan ook fataal zijn.

Dat willen wij helpen voorkomen door zo een bijdrage te leveren aan een robuust en gezond MKB.

Klant aan het woord

In deze korte video, legt directeur-eigenaar Arjan van de Rovaart in slechts enkele minuten uit wat De Zakenloods® voor zijn bedrijf Vipam International BV in Geldermalsen heeft opgeleverd.

Qua inzicht in het rendement en belang van alle klanten en producten, in relatie tot de inspanningen die de organisatie hiervoor heeft moeten doen.

Hans Power BI Training 20190215-02.jpg

Hoe nu verder?

Wil je eens checken of De Zakenloods® iets voor je zou kunnen betekenen? Doe dan de QuickScan. Je ziet dan onmiddellijk of het de moeite waard kan zijn om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

Ook verzorgen we graag een workshop om je op een interactieve manier te laten ervaren wat portfolio-analyse voor jouw bedrijf kan betekenen.

Geïnteresseerd geraakt? Verder praten? Of wil je een gratis demo-account in Power BI op je PC, laptop  en smartphone om zelf in de praktijk te ervaren wat De Zakenloods® jou te bieden heeft, neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Wil je zelf aan de slag met Microsoft Power BI om je eigen dashboards te gaan bouwen? Dat kan!

In samenwerking met gerenommeerde partners bieden wij Basistrainingen en  Advanced trainingen voor beginnende en meer ervaren Power BI gebruikers.

Dat is meestal centraal in het land en in overleg is het ook mogelijk om in company trainingen te organiseren.

De Zakenloods® is een geregistreerd handelsmerk van Brandaris Marketing & Sales Support en ontwikkeld met dank aan: Ouwehand Administratie (Leeuwarden) en Wibacon (Diepenveen).

bottom of page