top of page
Logo PowerBI.jpg

Wat is Power BI

Power BI is de selfservice BI tool van Microsoft, waarmee je verbinding maakt met data en deze vervolgens visualiseert.  Alles met behulp van het geïntegreerde, schaalbare en gebruiksvriendelijke platform. Hiermee creëer je helemaal op maat je eigen interactieve dashboards met je eigen KPI's, waarmee je een dieper inzicht in je organisatie krijgt. Of dat nu Sales is, Inkoop, Marketing, of bij voorbeeld Finance, Productie en Logistiek, het kan allemaal! En dat voor een bescheiden investering, zodat het juist ook voor MKB ondernemingen van grote waarde kan zijn.

Wat wij kunnen bieden

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij meerdere maatwerk Power BI dashboards gebouwd, naast ons eigen product De Zakenloods®, dat ook met behulp van Power BI ontwikkeld is. Deze klant-specifieke dashboards zijn vooral sales-georiënteerd, waarbij aspecten als omzet,  marge, offertescores, klantbezoekperformance, klantwaarde, orderpatroon, klanttevredenheid en koopgedrag zijn gevisualiseerd. Deze dashboards zijn dan de basis voor klantanalyse, klantmanagement, het voeren van klantgesprekken en ook de voortgangsgesprekken binnen het eigen (sales)team.

 

Hieronder staat een aantal voorbeelden ter illustratie. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit de oneindig vele mogelijkheden die Power BI biedt. Waar data beschikbaar is, kan Power BI ingezet worden om deze te visualiseren, waardoor data gaan "leven" en inzicht opleveren, ongeacht het vakgebied

 

We nemen je hierin graag mee en we zijn benieuwd naar je wensen!

Dashboard 1.png

Omzet en brutomarge

In dit voorbeeld wordt per kalendermaand en per maand en marktsegment omzet en/of marge weergegeven.

Er kan verder ingezoomd worden op kalender jaar en hoofdproduct-groep met de keuzeopties aan de linker kant.

Alle getoonde grafieken laten dan vervolgens de gegevens zien waarop gefilterd is

Dashboard 2.png

Tijdreeks

Een veel gebruikte toepassing is omzet en marge-ontwikkeling in de tijd. Gedurende het jaar en jaren met elkaar vergeleken, zowel maandelijks, als cumulatief (Year to Date). Ook hier kan worden ingezoomd op bijvoorbeeld jaar, maand, markt en hoofdgroep

Dashboard 3.png

Offerteprestaties en status

Inzicht in de hoeveelheid uitstaande offertes en de kwaliteit van je offerteproces is met PowerBI perfect in beeld te brengen.

Of je het nu in de tijd, per salesmedewerker, per klant in beeld wilt hebben, het kan allemaal. Het is zelfs mogelijk om er een omzet aan te koppelen die de lopende offertes waarschijnlijk zullen gaan opleveren en ook wanneer dat het geval zal zijn.

Dashboard 4.png

Enquêtes analyseren

Voor opdrachtgevers voeren wij ook (online) marktonderzoek uit, waarbij de (digitale) enquêtes met behulp van Power BI worden geanalyseerd. Of het nu gaat om koopgedrag, merkvoorkeur, klanttevredenheid, concurrentie-informatie, benchmarking, leveranciers-beoordeling, prijsniveaus, Net Promotor Score, het kan allemaal verwerkt en gepresenteerd worden met Power BI. 

En iedere gewenste "dwarsdoorsnede" is met één simpele muisklik te maken. Voorbeelden van zo'n dwarsdoorsnede zijn: regio, branche, bedrijfsgrootte, bestaande klant, potentiële klant.

De afbeelding hierboven is slechts één van de vele mogelijkheden. Wil je ook een onderzoek onder je (potentiële) klanten laten uitvoeren, of misschien wel een medewerkers tevredenheidsonderzoek of een analyse van je ziekteverzuim?

En wil je de resultaten op een voor jouw organisatie op maat gemaakt dashboard hebben, neem dan contact met ons op!

Meer voorbeelden nodig ter inspiratie?  Laat het me gerust weten per e-mail of via het contactformulier.

Hans Power BI Training 20190215-02.jpg

Hoe nu verder?

Zodra je over data beschikt en je wilt deze analyseren en visualiseren, denk dan aan de kracht van Power BI.

We bouwen graag op  maat een dashboard voor jou en je organisatie. 

 

Wil je zelf aan de slag met Microsoft Power BI om je eigen dashboards te gaan bouwen? We helpen je hier graag mee.

Wil je liever eerst een meer algemene basistraining, ook dat kan!

Wij bieden Basistrainingen en  Advanced trainingen voor beginnende en wat meer ervaren Power BI gebruikers.

Dat kan op locatie in het land en is het ook mogelijk om in company trainingen te organiseren.

Geïnteresseerd geraakt? Verder praten? 

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

bottom of page