Salesmanagement

 

Wij beschikken over zowel theoretische kennis als jarenlange praktische ervaring in sales-, account-, en category-management. Daarom zijn wij graag uw partner bij het uitwerken en uitvoeren van strategische- én operationele vraagstukken op deze deelgebieden van het commercieel management.

 

Op het gebied van salesmanagement kunnen wij u van dienst zijn met het analyseren en verbeteren van uw klantenportfolio, het ontwikkelen van een effectieve sales-strategie, het opstellen van accountplannen en het trainen en coachen van uw verkoopteam. Mocht u tijdelijk gebrek aan sales(management) capaciteit hebben, dan vullen wij graag op interim basis deze behoefte in.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de (her)introductie van een product, het opstellen van accountplannen, het opzetten en uitwerken van een accountpresentatie t.b.v. (jaar-)gesprekken et cetera.

 

Ook voor het opzetten en uitvoeren van klantenportfolio-management en de hiervoor eventueel noodzakelijke (her-)structurering van uw sales-afdeling kunt u bij ons terecht. De drijfveer hierachter is: de meeste aandacht voor de strategisch belangrijkste klanten én de juiste mensen die deze klanten in beheer hebben.

 

Heeft u wel eens echt goed gekeken welke klanten het grootste deel van uw omzet en winst opleveren?  En hoe afhankelijk u hiervan inmiddels bent geworden?

 

Strategisch spreiden van omzetrisico's kan van levensbelang zijn!

Maar dat is niet het enige. De relatie met klanten en potentiële klanten die van levensbelang zijn, moeten goed geborgd en beheerd worden. Maar hoeveel contacten tussen uw bedrijf en de klant bestaan er eigenlijk? Hangt het van die ene accountmanager en die ene inkoper af? Hoe kwetsbaar is dat dus? Heb je goed in beeld wie er bij deze klanten nog meer betrokken zijn bij het inkoopproces? Een goed D.M.U. management en Multilevel-selling aanpak kan hier het verschil maken.